2009. május 31., vasárnap

Munkába menet minden nap részese vagyok ennek a csodás látványnak.Sajnálni fogom,ha már elnyílnak ezek a szép virágok.Egyik este munka után visszakocsikáztam erre a tájra,és fotózgattam.Alig bírtam abbahagyni.Volt a kertünkben egy eddig kissé elhanyagoltnak tűnő terület.A napokban nekiestem,és elégedetten szemléljük azóta is a végeredményt.Persze még alakítgatjuk...GyümölcslevesA nyár slágere nálunk a hideg gyümölcsleves.Nagyon büszke vagyok rá,mert még sosem ettem hasonlót sehol.Mindenkitől azt hallom,hogy tejjel,tejszínnel vagy hasonlóval sűríti.Égnek áll a hajam ilyenkor.Én vizet liszttel szoktam elkeverni,és ezzel habarom be.Ráadásul,ha nem lenne ilyen finom,így több napig is eláll(na).Sajnos én vagyok olyan butuska,ha meglátom a színét mondjuk nagyüzemi konyhán,és nem tetszik,mert túl sápadtnak ítélem,akkor meg sem kóstolom.Sőt,van ahol melegen vagy forrón kínálják.Brrrrr!Ítéljetek el nyugodtan.De előtte próbáljátok ki hasonló módszerrel,mint én készítem.Általában meggyből csinálom az alapot,és trópusi gyümölcskoktélokat teszek bele.Cukor,szegfűszeg,fahéj,vanília,citromkarika az elengedhetetlen alkotói.


Időnként természetesen sütögetek-főzőcskézek is.A családnak van egy kedvenc sütije,megosztom Veletek a receptjét.Eredetileg az Alföldről származik,mindenki máshogyan ismeri.A neve :Barátfüle.Viszont ezt nem főzni,hanem sütni kell.
2 nagyobb méretű tepsihez van kalkulálva a recept,természetesen függ a liszt,krumpli minőségétől .
Fél kg krumplit megfőzök,majd összetöröm krumplinyomón.30-40 dkg lisztet,3 tojást,sót,hozzáadok.5 dkg élesztőt kevés cukros tejben felfuttatok,ezt is hozzáadom a krumplihoz.Lágy tésztát gyúrunk.Kinyújtjuk,majd derelyevágóval felkockázzuk.Minden kis négyzetbe szilvalekvárt kanalazunk.Az ellentétes sarkokat összehajtjuk.Kivajazott tepsibe helyezzük,és megsütjük.Nagyon hamar el fog fogyni,vigyázzatok!:-)

Ebből a könyvből merítettem ötletet.Párnácska lett belőle,bár biscornunak indult :-)Sebaj,nekünk tetszik így is.

Még mindig május...és alig írtam ebben a hónapban.Amióta dolgozni járok semmire nincs időm.Vagy csak kevés.Persze szorgalmasan nézem ahogyan Ti ügyködtök,és szebbnél-szebbeket készítetek.Úgy irigykedem,Tesóm főleg!Olyan kis lusti lett :-)Elérte Őt is a Twilight-láz !Pedig szerette volna elkerülni,hogy a rabja legyen.De nem megy.Hozzá sem lehet szólni már napok óta.Először megvettük a könyv első részét.Rögtön ahogy melóból hazajöttem,vissza kellett menni a könyvesboltba.2 nap múlva ugyanígy...Most az angol verzióval próbálkozik.Sajnos alig enged a számítógéphez...ugyanis ezen olvassa.A kertünkben töltjük aprócska szabadidőnket.Pontosabban én a saját szabadidőm.Szerencsére a mai napig pompás időjárás volt,és sikerült vagyonokat költeni a kertre.Megmutatom nektek ismét a virágainkat.Ígérem hímzéseket is fogok előbb-utóbb felrakni.Most csak egy aprócska 5*5 cm-eset tudok mutatni.

2009. május 6., szerda


Sajnos a mai időjárás előbb a lakásba kényszerített minket,mint szerettük volna.Vásároltunk "néhány" egynyári virágot a balkonedényekbe.Annyira hideg szél kezdett el fújni,hogy az ültetgetés folytatását elnapoltuk holnapra.
Talán még nem említettük,hogy Buci nagy kaktuszgyűjtő.Megmutatnánk őket Nektek.Már nagyon régi szenvedély a kaktuszgyűjtés.Sajnos sokan nem kedvelik ezeket a gyönyörű (igaz szúrós) virágokat.Nyáron szebbnél-szebb virágokkal hálálják meg,hogy gondozzuk őket.Tesócskám állandóan beszélget velük.Én csak akkor,ha át kell ültetnem ...:-)

Ajándék
Sokat vaciláltunk,hogy megmutassuk e az új pinkeep-et?Ajándék lesz...Remélem nem haragszik majd meg a gazdája.Hamarosan odaér hozzá.Kíváncsi vagyok a véleményetekre.Nekünk tetszik.Olyan kis aranyos lett.Nagyon kedvet kaptam a pinkeep-ekhez.Sajnos jövő héten már nem lesz ilyen sok időm a hímzésre.

2009. május 5., kedd

Kókuszkocka


Mindenki örömére sütöttem egy kis nasit.

Megosztom a receptjét Veletek: 30 dkg cukrot, 4 evőkanál mézet, 1 tojást habosra kavarunk. Hozzáadunk 2dl tejet és 40 dkg lisztet, melybe 1 csomag sütőport kevertünk. Kicsit sűrű masszát kapunk, ne lepődjünk meg. Lassú tűznél megsütjük. Ha kihűlt felszeleteljük, olvasztott csokiban megforgatjuk, majd kókuszreszelékben. Isteni!

2009. május 2., szombat

Anyák napjára“Anya az, aki szeret és támogat, miközben te az álmaidat kergeted.”

Egy kis desszert


Eper-lány és Banán-fiú egy szombat estén találkoztak. A Tejúton andalogtak és arról álmodoztak, hogyan hozhatnák ki egymásból a legjobbat. Addig-addig kavarogtak, míg egymásba habarodtak.

PinkeepNem is csigázlak tovább Benneteket!Megmutatom az elkészült pinkeep-et!

Nagyon fárasztó hetet hagytam magam mögött.A munkahelyem még építés alatt áll,és sok feladatban segítenünk kell.De hamarosan megnyitunk.
Itthon a kertben is volt néhány lemaradásunk,Tesócskámmal most bepótoltuk.Ismét egy vagyont fogunk költeni a kertünkre,de nálunk ez már megszokott.Tegnap át kellett ültetnünk néhány szobanövényt,mert kinőtték eddigi lakhelyüket.Olyan szomorú lettem.A drága yuccám-nak valami baja van.Nem is merek képet mutatni róla,nehogy megsértődjön!

Újra


Sziasztok Lányok!

Ismét van egy cseppnyi időm és ténykedhetek.A jövő héten szabin leszek...:-)
Tegnap Anyukánk csinált egy kis koszorút.Mondtuk neki,hogy ez lesz a saját "anyák napi" ajándéka.:-)
 

blogger templates | Make Money Online