2009. október 30., péntek

Halloween lámpás

...és a végeredmény


Tököltem
Na milyen vagyok?Olyan klassz videókat ,leírásokat láttunk ,hogy mi is faragtunk egy tököt.Nagyon élveztem .Egy óra alatt készen is lett.
Először a sablont körbelyukasztgattam egy hústűvel :-) Utána behintőporoztam a felszínét.Ez kiemelte a lyukacskákat.Aztán éles késsel kalapot vágtam,és kibeleztem.Majd a pöttyök mentén kifarigcsáltam.Papírtörlő segítségével a lyukakat áttisztítottam.Egész könnyen ment,azt hittem fárasztóbb művelet lesz.Bár már évek óta csinálunk ilyesmit,ilyen szép még nem volt.
Buci azt mondta:Tök ügyes vagyok :-)


2009. október 27., kedd

Buci macija


Buci hosszú kihagyás után munkába állt és ezt a kis biscornut hímezte.A múltkor láthattátok az én macimat.Buci kicsit változtatott a színein.Egy kedves ismerősének készítette.

Könyves játék


Csomagot kaptunk ismét Latinkától.A H.E. keretén belül könyv témában készített csodaszép ajándékokat nekünk.Köszönjük szépen!

2009. október 21., szerda

Pinkeep-Halloween


Befejeztem újabb pinkeepemet.Most nagyon belemerültem a tökös témákba,hiszen lassan aktuális.Természetesen sütőtök társaságában készítettem.Imádom.

2009. október 18., vasárnap

Gombácska


...még egy pici biscornu

KoszorúMa is kreatívkodtunk,csak kicsit másképp.Blogokat nézegettünk és ihletet kaptunk.Mindig saját készítésű koszorú van a bejárati ajtónkon,most sincs másként.
Hogy tetszik?

2009. október 16., péntek

Kislányok

A hímzéssel elkészültem.Most már csak be kell illesztenem valahová.Úgy gondoltam egy neszeszer egyik oldalába fogom varrni.Igazi színe a jobb alsó sarokban lévő fotó.A másik 3 kislámpa fényénél készült (milyen rusztikus így).Nekem nagyon tetszik.

Nyáridéző
Ebben a csúnya időben matróz-maci emlékeztet minket a jó meleg nyárra.Ezt az édes biscornu-t egy játékba készítettük Bucival közösen.Hála az égnek Buci ismét kedvet kapott a kézimunkához.Folyton kalózkodott a neten :-)Én nem igazán szeretem a biscornu alapokat körbehímezgetni,így ez a feladat ráhárul időnként.
Amikor fotóztam,akkor vettem észre,hogy mi a hajó neve a szalvétán.Olyan jót nevettünk.Micsoda véletlen,hogy pont egy kézimunka-márka :-)


2009. október 14., szerda

Javulóban

...vagyok.Már csak köhécselek.A hímzés sokat javít a helyzeten :-)

2009. október 10., szombat

Betegség

A múlt vasárnap megfáztam. Ez ugye nem nagy dolog, történik ilyen az emberrel évente egyszer-kétszer. Viszont ilyen pocsékul még nem igazán voltam eddig. Szédültem folyamatosan. Vasárnap, hétfőn és csütörtökön dolgoztam. Elvileg kedden és szerdán itthon pihentem. Kamilláztam, orrot fújtam,aludtam, finom húslevest ettem (erre esküszöm ilyenkor), tömtem a C-vitamint magamba. Csütörtökön reggel a munkahelyemen mondtam a kolléganőmnek, hogy nézze már meg a vércukrom. Megszúrt; tökéletes az érték. Megkértem nézze meg a vérnyomásom. Az is jó. 20 perc múlva reggeliztünk, aztán ismét megkértem nézze meg a vérnyomásom, mert nagyon szédülök. Kicsit magasabb volt,mint lennie kellett volna. Fél óra múlva(épp ültem a széken), megkértem ismét, hogy most azonnal mérje meg mert mindjárt elájulok. Ahogy kimondtam volna, elájultam! Nem jellemző rám, sőt! Aztán elmesélték a történéseket. Gyorsan "feldobtak" az asztalra, vérnyomás mérés, EKG, branül be, vér le 3 csővel Vérnyomás: 180/100 Hgmm!!! Kezdtem magamhoz térni, a szúrást már éreztem. Még sosem volt bennem branül... Ja, és a jobb karomat alig éreztem. Még jó, hogy szanatóriumban dolgozom! Igénybe vettem az egyik szobát, és rámtették a betegfigyelő-monitort. Kaptam gyógyszert. Szédelegtem még mindig. Így telt a napom. Délután 4-kor már nem bírtam tovább feküdni. Úgy gondoltam, fel kell kelni, hogy tudjam szédülök e még. Megjött a labor eredménye is. Hibátlan. Hurrá. Sokkal jobban voltam. A szédülés picit megmaradt. Pénteken itthon voltam. Reggelről megint elkezdtem szédülni, reggelizés közben. Gyorsan(mint egy csiga) lefeküdtem. Bevettem a kapott gyógyszert. Pihiztem, jobb lett. De szédültem. Készítettek nekem a nap folyamán szív-ultrahangot és kaptam egy 24 órás Holtert is. Ezt ma délután vettem le magamról. Majd megkapom a kiértékelést is hamarosan. A vérnyomásom egész nap nézegettem, jó volt. Normális értéket mutatott. Még mindig szédelgek kicsit. Viszont úgy gondolom, ameddig a sok trutyi a homlokomból, arcüregemből nem távozik, én szédelegni is fogok.
Ma már annyiban javult a helyzet, hogy befejeztem egy kisebb hímzést és kertészkedtem is!:-)

Vásárlás


Képzeljétek el,nyílt egy kézimunka bolt a városunkban!Ez azért hatalmas dolog,mert eddig kifejezetten ilyen jellegű bolt még nem volt.Olyan jól elcsacsogtunk a tulajdonosával...Megszállott kézimunkázó.Annyira örülünk ennek a "helyi" lehetőségnek.Minden van benne,ami egy ilyen helytől elvárható.Japán,amerikai anyagok,keresztszemes hímzéshez,patchworkhöz,gobelinezéshez,horgoláshoz-kötéshez kellékek.Szuper! Nem kell internetről rendelgetni,ismerőst megkérni,hogy hozzon ezt vagy azt.Kicsit költekeztünk.:-))

2009. október 4., vasárnapEltelt 2 hét,és sajnos ma kedvenc pácienseink elmentek tőlünk.Mivel ez az én saját blogom,azt írok ,amit akarok.Titkot nem csináltunk belőle,hogy Bódi Guszti és Margó nálunk jártak.Annyira de annyira aranyos,kedves,közvetlen ,jó embereket ismerhettünk meg személyükben!Hiányozni fognak nagyon!(Én nem vagyok épp a top-on,munkaruha...stb.:-) )

2009. október 1., csütörtök

 

blogger templates | Make Money Online