25 dkg rama,
25 dkg porcukor,
18 dkg dió,
18 dkg liszt,
1 mokkáskanálnyi szalalkáli,
6 tojás
A rámát a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a darált diót,és a szalalkális lisztet, majd a 6 tojás felvert fehérjét. Kizsírozott tepsibe öntjük. Megsütjük.
Még forrón ráöntjük az alábbi mázt: 6 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 1 tasak vaníliáscukrot és fehéredésig keverjük. A megsült tésztára simítjuk. Ha ezzel megvagyunk, készítünk 1 evőkanál porcukorból, 1 evőkanál kakaóból 1 evőkanál vízzel egy öntetet. Felforraljuk (én mikróban csináltam). A lényeg, hogy híg legyen. Ráfröcsköljük a mázas sütire.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Óóó, köszi' :)
VálaszTörlésNagyon szívesen! Várom a beszámolót! :)
VálaszTörlésHm, jól néz ki, jövőre igyekszem kipróbálni. Az idei "sütirendem" betelt, muszáj volt, különben jövőre begurulhatnék a munkahelyemre:)))
VálaszTörlésBoldog karácsonyt!!!
Nagyon jól néz ki a képen, holnap kipróbálom. Köszi a receptet! :)
VálaszTörlés