2009. április 13., hétfő

Kirándulás







Az igazat megvallva nem szeretjük a húsvétot. Egyáltalán nem. Bocs, ha megbántanánk valakit ezzel. Tavaly nem töltöttem itthon ezt az ünnepet, viszont idén is meglógtunk itthonról. A húsvéti díszeket ugyebár már jó előre legyártottuk, láthattátok.
Ma fogtuk magunkat, és bebarangoltuk Nógrád megyét. Még nem jártunk Szirákon eddig a napig.
Tudtunk róla, hogy van egy szép kastélyszállója. Valóban nagyon szép. Sajnos mozgássérültek csak a parkjában tudnak közlekedni, az épületbe nem tudnak bemenni. Hála a fantasztikusan merev törvényeknek. Tudom, hogy műemlék stb.... de azért mégis....:-(
A kastélynak van egy lovardája is. Annyira édes lovak voltak, hagyták magukat simogatni. Persze vidékiek révén, nem igazán újdonság egy ló látványa,d e ma előbújt belőlünk a gyermeki véna.
Fantasztikus idő volt. Egy bibi volt csak, nem vittünk magunkkal térképet. GPS pedig nincs. Cakk-pakk 120 km -t kocsikáztunk. Eddig minden évben Hollókőn voltunk húsvét idején. Ma is majdnem útbaejtettük, de Alsótoldnál (ami igencsak odébb fekszik tőle) már dugóba futottunk. Így kénytelenek voltunk kihagyni. Szerintem még most is ott ácsorognánk a dugóban, ha nem térünk ki más irányba.
Ha hiszitek, ha nem a világ legfinomabb kürtőskalácsát Hollókőn ettük 2 évvel ezelőtt húsvétkor. Nem mondom, már akkor is borsos ára volt...de isteni!

1 megjegyzés:

  1. Szia! Örülök, hogy rámtaláltál ...
    Jó, hogy ilyen gondoskodó, szerető testvér vagy.
    Nekem is van egy kislányom , akinek izomsorvadása van , születése óta mozgásképtelen.Hat éve lélegeztetőgépen él, férjemmel itthon ápoljuk.Nemrég múlt 7 éves.Tündéri, aranyos ,életvidám kislány.

    Jövök, majd hozzátok gyakran.
    Szeretettel üdvözöllek Benneteket.

    VálaszTörlés

 

blogger templates | Make Money Online