2009. május 31., vasárnap

Gyümölcsleves







A nyár slágere nálunk a hideg gyümölcsleves.Nagyon büszke vagyok rá,mert még sosem ettem hasonlót sehol.Mindenkitől azt hallom,hogy tejjel,tejszínnel vagy hasonlóval sűríti.Égnek áll a hajam ilyenkor.Én vizet liszttel szoktam elkeverni,és ezzel habarom be.Ráadásul,ha nem lenne ilyen finom,így több napig is eláll(na).Sajnos én vagyok olyan butuska,ha meglátom a színét mondjuk nagyüzemi konyhán,és nem tetszik,mert túl sápadtnak ítélem,akkor meg sem kóstolom.Sőt,van ahol melegen vagy forrón kínálják.Brrrrr!Ítéljetek el nyugodtan.De előtte próbáljátok ki hasonló módszerrel,mint én készítem.



Általában meggyből csinálom az alapot,és trópusi gyümölcskoktélokat teszek bele.Cukor,szegfűszeg,fahéj,vanília,citromkarika az elengedhetetlen alkotói.

2 megjegyzés:

  1. Végre , nem vagyok egyedül:-))) én is ugyanígy készítem el a gyümölcs leveseket! Eddig azt hittem csak én vagyok különc, de nekem és a családnak így ízlik. Annyi különbséggel, én még narancskarikát nem vágtam bele, de ezentúl megpróbálom én is. Biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. pontos recit kérek mit hogyan csinálsz sejtem mintha anyós is így csinálná de ő simán meggyből és cseriből;)
    de hagy okosodjak jöhet a reci:)
    aztán csináltam már én is iylet főzve gondolom ez lehet a sziszutéma!
    de mindenképp receptet:)
    hölgyek:)
    és akkor én is eszek veletek:)

    VálaszTörlés

 

blogger templates | Make Money Online