Előre szólok: pillanatok alatt elfogy ! Kicsit pepecselős ,de megéri .A megfelelő só-arányt nehéz eltalálni.
70 dkg liszt,2 tojás, 20 dkg (másfél kispohár) kefír,1 dl olaj,1 dl tejben 5 dkg élesztő felfuttatva 2 evőkanál cukorral,25 dkg margarin,1 evőkanál só,1 tojás a kenéshez,szezámmag,sajt a szóráshoz ízlés szerint
A margarint egy edényben a sóval kikeverem.Összeállítom a tésztát a felfuttatott élesztővel.Rugalmas pogácsatésztát kapok.Ha szükséges kefírből többet teszek.A tésztát 8 részre vágom.Tányérnyira kinyújtom,megkenem a sós margarinnal.Egy másik tányérnyi lappal beborítom.Egymáshoz igazítoma tésztákat. Négyfelé vágom,majd minden cikket még háromfelé.
Feltekerem.Tojással megkenem.Egy órát meleg helyen pihentetem ,majd megsütöm.
Nagyon puha még 2 nap múltán is ,feltéve, ha marad...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése